Jak vybrat spací pytel

Všechny největší pediatrické organizace doporučují používání dětských spacích pytlů jako jeden z nejbezpečnějších způsobů, jak mohou vaše děti spát. Je však opravdu důležité zvážit textilie a tloušťku v těchto spacáčků, protože některé z nich mohou vlastně působit proti přirozené schopnosti vašich dětí regulovat jejich teplotu. Při výběru spacáčku je třeba zvážit i další bezpečnostní faktory, které jsou pro vás shrnuty níže:

 spaci_pytel

 

1) Podpora zdravého a bezpečného spánku.

Speciální tvar spacího pytle poskytuje plnou volnost pohybu ruček i nožek, což je mimořádně důležité pro správný vývoj dítěte. Vaše děťátko nemá ve spacáčku nikterak omezený pohyb kyčlí, což zajišťuje jejich správný vývoj a komfortní spánek dítěte.

Na rozdíl od tradičních přikrývek vám dává spacáček Natulino jistotu, že vaše děťátko zůstane po celou dobu spánku přikryté, což mu zajišťuje stálý tepelný komfort a vylučuje udušení překrytím tváře např. dečkou.  


 natulino_spaci_pytel_odepinani_od_nozicek_snuza_hero_md

                 2) Snadné oblékání a přebalování                    

Jednoduše vložte dítě do spacího pytle, uložte jej do postele ve které se nenachází žádné jiné dečky, hračky, mantinely nebo polštáře..

Chcete-li během noci dítě přebalit, není nutné jej ze spacák úplně vyjmout. Navrhli jsme spací pytle tak, aby se otevíraly zipem od nožiček směrem nahoru, takže dítě může během přebalování klidně dál spát. Pro miminka a malé děti jsou spací pytle nejlepší volbou pro zajištění klidných nocí.

                   

natulino_spacacek

  3) Spacáčky udržují stálý tepelný komfort dítěte

           Protože se kojenci a malé děti při spánku hodně převalují a vrtí, mohou se snadno odkopat a probudit se tak chladem uprostřed noci..
  Díky spacímu pytli bude dítě vždy zakryté a i přestože jeho ručky jsou mimo spací pytel, jeho tělesná teplota je udržována na optimální úrovni, tak aby se vaše děťátko dobře a zdravě vyspalo.

 

natulino_spaci_pytel

4) Spací pytle pro spokojené děti i rodiče               

Pokud spí vaše děťátko v noci dobře, budete spát dobře i Vy, to znamená, že celá rodina bude šťastnější a zdravější!

Výběr správného spacího pytle pro vaše dítě je jednou z nejlepších investic, které můžete udělat pro celou vaši rodinu. Pomůžeme vám vybrat perfektní velikost i variantu.

  

Je velmi důležité vybrat si správný spací pytel, aby byla zaručena bezpečná a pohodlná teplota pro spánek vašeho dítěte. Měli byste zvážit teplotu v pokoji na spaní (ideálně 18-20 stupňů) a oblečení, které vaše dítě nosí pod spacáčkem.
Rozdělili jsme naše spacáčky do 3 kategorií výhřevnosti, kterou zvolíte podle okolní teploty v pokoji kde dítě spí.
Naše spací pytle dodržují směrnice Oeko-Tex Standard 100, což znamená, že produkt neobsahuje žádné látky, které jsou toxické nebo škodlivé pro pokožku vašeho dítěte.

Všechny spacáčky jsou vyrobeny ze 100% vysokogramážní bavlny.

 

     

1) Jakou vybrat velikost spacáčku?

       Vybrat správnou velikost spacího pytle je velice důležité pro bezpečnost vašeho miminka. U špatně zvolené velikosti hrozí vklouznutí miminka dovnitř. Důrazně tedy kvůli bezpečnosti nedoporučujeme kupovat větší spacáček s přesvědčením, že dítě do něj brzy doroste. Vždy se řiďte touto tabulkou a spacáček vybírejte dle délky a váhy dítěte.

tabulka_velikosti_natulino56

Najdete nás i na MALL.CZ